Aktuality

Pohľad na historický vývoj Slovanov a Slovákov

obed
poradna

Vďačne využívame možnosť predstaviť Vám, milí čitatelia pozoruhodnú knižnú publikáciu Dr. Piusa Bieleho.

“Pohľad na historický vývoj Slovanov a Slovákov,” ktorá vyšla v júli 2012. Táto bezpochyby jedinečná publikácia prináša obsiahly historický pohľad do dejín našich predkov, ale aj na súčasný vývoj samostatnej Slovenskej republiky. Obsahom publikácie sú : Praveké stopy našich dejín. Vplyv kresťanstva na vývoj Slovanov a Slovákov. Príchod starých Maďarov do Európy a ich vplyv. Historický vývoj českých a československých dejín. Vplyv komunistickej ideológie na vývoj dejín. Slovensko ako samostatná SR a člen EÚ. Písmo a jazyk národa. Slovenské osobnosti objavené zahraničím.

Autor venuje publikáciu milovníkom literatúry faktu, ktorí sa chcú orientovať v histórii, aby pochopili, že história môže byť aj pokrútená, niekedy nepravdivá. Máloktoré národy majú tak utajenú časť svojej histórie ako Slováci. O pôvode Slovanov, Slovákov nebolo toľko napísané ako o iných európskych národoch. Autorov zámer je hľadať a brániť niektoré významné pravdy našej histórie, aby celý národ získal reálny obraz o živote a činoch našich predkov. Poznať dejinnú pravdu, hodnoty, ktoré podstatne formulovali kultúru nášho národa, patrí do sféry každého Slováka.

Dejiny sú súčasťou života každého človeka, sú zdrojom poznania, múdrosti, poučenia a základom našej identity. je našou povinnosťou zachrániť čo najviac z odkazu našich predkov, z čírej úcty a vďaky. Človek bez úcty k vlastným tradíciám je ako strom bez koreňov, aj najmenší nápor ho ľahko vytrhne z podstaty. Niekto múdry raz povedal: ” Ak chceš vedieť, kam máš ísť, musíš poznať, odkiaľ prichádzaš.”

Kniha obsahuje 238 strán, 92 obrázkov. Jej cena sa pohybuje od 8 do 10 eur a možno si ju kúpiť v Mestskom múzeu alebo v predajni sv. Michala pri nemocnici.

-red-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button